Sunday, March 27, 2011

Τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών Συγκοινωνιών και Εργων και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

Τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών Συγκοινωνιών και Εργων και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
02/03/2010




Τη διαβεβαίωση τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια έδωσαν σήμερα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι Υπουργοί Συγκοινωνιών και Έργων κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Νίκο Νικολαϊδη και Μιχάλη Πολυνείκη αντίστοιχα.

Κατά την τελετή διαβεβαίωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για το έργο που έχουν επιτελέσει οι απερχόμενοι Υπουργοί, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο επίκεντρο της Κυβέρνησης βρίσκεται ο άνθρωπος και οι κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη. Εξέφρασε, εξάλλου, την πεποίθηση ότι οι νέοι Υπουργοί θα συμβάλουν στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος με επιτυχία. (Για πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας βλέπετε ανακοινωθέν αρ. 2)

Από την πλευρά της η κα Κοζάκου Μαρκουλλή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διορισμό της, διαβεβαιώνοντας ότι θα αναλώσει όλες τις δυνάμεις της, υπό την καθοδήγηση του, για να κάνει το παν «για την προώθηση του φιλολαϊκού έργου της Κυβέρνησης, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την ευημερία του πολίτη και τη γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου».

Η κα Κοζάκου Μαρκουλλή ανέφερε ότι είναι βαριά η ευθύνη διότι διαδέχεται μια σειρά από καταξιωμένους Υπουργούς Συγκοινωνιών και Έργων, υπογραμμίζοντας το πολύ αξιόλογο έργο που έχει επιτελέσει ο προκάτοχός της κ. Νικολαϊδης.

Ο κ. Ηλιάδης, από την πλευρά του, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε: «Είναι με αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνω τα καθήκοντα που μου έχετε αναθέσει μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνάει ο τόπος μας, αλλά και μέσα στις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας. Θα προσπαθήσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να επαληθεύσω και να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της κοινωνίας μας».

Στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών παρίσταντο, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Υπουργοί, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

No comments: