Sunday, March 27, 2011

Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επισκέφθηκε το νέο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επισκέφθηκε το νέο Αεροδρόμιο Λάρνακας
09/04/2010




Δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή: "Στόχος μας η αναβάθμιση ακόμα περισσότερο
των υπηρεσιών που παρέχονται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας"

Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή επισκέφθηκε σήμερα το νέο Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα Υπουργός είπε τα ακόλουθα:

"Σκοπός της σημερινής επίσκεψης είναι να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Hermes, όλο το προσωπικό του αεροδρομίου και με εκπροσώπους των Υπηρεσιών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μου όταν ανέλαβα το Υπουργείο ώστε, σε στενή συνεργασία με την Hermes και με όλες τις Υπηρεσίες, να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση και τις υπηρεσίες που παρέχονται. Οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι πραγματικά εξαιρετικές. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτήν την εξέλιξη, να έχει η Κύπρος ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών αεροδρόμιο το οποίο δίνει μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα για τον τόπο μας".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα θέματα ασφάλειας πτήσεων, η κα Υπουργός είπε: "Εμείς έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες επειδή είχαμε δυστυχώς πριν από μερικά χρόνια το τραγικό δυστύχημα της Helios. Σίγουρα λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και είναι μέσα στις άμεσες και πιο ψηλές μας προτεραιότητες η ασφάλεια των αεροδρομίων και η ασφάλεια των πτήσεων. Μπορώ να σας πω ότι τροχοδρομούμε διάφορα μέτρα, τα οποία θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των πτήσεων".

Σε άλλη ερώτηση η κα Μαρκουλλή ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης στο αεροδρόμιο είναι να ακούσει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και από την Hermes, όλα τα προβλήματα και σίγουρα στόχος είναι να δοθούν λύσεις.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της δημιουργίας σταθμού καυσίμων στο νέο αεροδρόμιο, η κα Υπουργός απάντησε: "Είναι κι αυτό μέσα στις προτεραιότητές μας. Είμαι σίγουρη ότι και αυτό θα πάρει το δρόμο του πολύ σύντομα".

Σημειώνεται ότι η κα Υπουργός μετέβη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με λεωφορείο που εκτελεί την τακτική διαδρομή Λευκωσίας - Αεροδρομίου.

Μετά από ξενάγησή της στους χώρους του αεροδρομίου, η κα Μαρκουλλή ενημερώθηκε σχετικά από τη Διευθύντρια Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας του Αερολιμένα και τον Προϊστάμενο του Πύργου Ελέγχου Λάρνακας. Στη συνέχεια, προήδρευσε σύσκεψης εκπροσώπων Κυβερνητικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στο αεροδρόμιο και είχε συνάντηση με την ηγεσία της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes.

No comments: