Sunday, March 27, 2011

Απονομή βραβείων για τη συμβολή των ΜΜΕ στη δημιουργία οδικής συνείδησης

Απονομή βραβείων για τη συμβολή των ΜΜΕ στη δημιουργία οδικής συνείδησης
05/03/2010




Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία απονεμήθηκαν τα βραβεία του 3ου δημοσιογραφικού διαγωνισμού για την οδική ασφάλεια.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον εθνικό και κοινωνικό θέμα, αφού τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου. Πέραν της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής, το κοινωνικοοικονομικό κόστος των τροχαίων ατυχημάτων ξεπερνά τα 240 εκ. ευρώ ετησίως.

Παρά τις οργανωμένες προσπάθειες που καταβάλλει το κράτος και παρά τη μείωση των θυμάτων που επιτυγχάνεται κάθε χρόνο, οι 71 νεκροί και 647 σοβαροί τραυματισμοί που προκλήθηκαν κατά το 2009 δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Το Υπουργείο δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και η Αστυνομία αποδίδουν ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων, μέσω της διαφώτισης και εκπαίδευσης του κοινού, αλλά και με τροποποιήσεις σχετικών Κανονισμών.»

(Για πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Υπουργού βλέπετε σημερινό ανακοινωθέν αρ. 2).

Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή σε ομιλία της ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Η εξέταση για την απόκτηση άδειας οδήγησης θα αναβαθμιστεί σημαντικά με την εισαγωγή σύντομα της θεωρητικής εξέτασης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης αναβαθμίστηκε ουσιαστικά η εξέταση για την απόκτηση άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας, με την εισαγωγή της πρακτικής εξέτασης σε δημόσιους δρόμους.
Οι πολυμέτωπες προσπάθειες που καταβάλλονται έχουν αποτέλεσμα. Το 2009 καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός νεκρών για τα τελευταία 33 χρόνια και ο μικρότερος αριθμός τραυματιών για τα τελευταία 45 χρόνια».

(Για πλήρες κείμενο της ομιλίας της κας Μαρκουλλή βλέπετε σημερινό ανακοινωθέν αρ. 7)

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κ. Ανδρέας Καννάουρος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών κ. Πέτρος Ζαχαριάδης.

Τα βραβεία για τους δημοσιογράφους, παραγωγούς και συνεργάτες των έντυπων ΜΜΕ απονεμήθηκαν ως ακολούθως:
1ο βραβείο: Μάριος Σταύρου
2ο βραβείο: Μιχάλης Χατζηβασίλης
3ο βραβείο: Χρίστος Χαραλάμπους
Έπαινος: Λούκας Πάρπας
Εύφημη μνεία: Αργυρώ Τιττώνη

Στην κατηγορία των δημοσιογράφων, παραγωγών και συνεργατών ραδιοφωνικών σταθμών απονεμήθηκε 2ο βραβείο στον Μίκη Κασάπη.

Στην κατηγορία των τηλεοπτικών σταθμών βραβείο απονεμήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ.

Τα βραβεία απένειμαν οι Υπουργοί Συγκοινωνιών και Έργων και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης καθώς και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, η Αστυνομία Κύπρου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, η Ένωση Συντακτών Κύπρου και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών

No comments: